1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele jnovacek
Offline
Naposledy viděn: 8 let 1 měsíc zpět
Připojen: 08.05.2005 - 09:38
ovladač grafické karty

Dobrý den.
Mám začátečnický dotaz. Mám grafickou kartu ATI a bojuji s její konfigurací. Doinstaloval jsem nejnovější ovladače a zjistil jsem, že se práce neskutečně zpomalila. Odinstaloval jsem vše co se jen trochu podobalo jako ovladač ATI - nepomohlo. Odinstaloval jsem FGLRX - spustil "sax2 -r" a grafika jede. GLXGEARS nic moc, ale jede. Jediné co zůstalo je x.org.
Jaký je obecný postup při instalaci grafické karty. Když vezmu ovladač od ATI mám něco odinstalovat? Když doinstaluji XGL mám taky zase něco odinstalovat?

Předem děkuji
Jirka

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Zkoušel jste třeba

hledat?

Obecně jako začátečník používejte jednoduché, klikací a systémové postupy (např. instalace výhradně přes nějakého správce - Smart nebo YAST). Jen tak se s Linuxem spřátelíte a nezhnusí se Vám. Do konzolových a systémových detailů můžete pronikat postupně. Jinými slovy: už z výsledků vyhledávání mám dojem, že i pro instalaci ATI driveru existuje doporučený a jednoduchý postup. No a pokud je to instalace nějakých balíčků přes správce, mělo by jít je prostým označením zase odinstalovat...

JirkaZ

Obrázek uživatele jnovacek
Offline
Naposledy viděn: 8 let 1 měsíc zpět
Připojen: 08.05.2005 - 09:38
Spatna podpora OpenGL

po instalaci ATI driveru a zadani glxinfo obdrzim nasledujici vypis
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect

Co mam udelat pro nahrazeni "Mesa project: www.mesa3d.org" za "ATI Technologies Inc."

Kdyz se v Yastu pokusim odstranit "Mesa" nebo "Mesa-devel" dostanu hlaseni, ze se odstrani spousta dalsich balicku. Proto se obavam Mesa balicky odstranit.

Predem dekuji
Novacek