2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
OpenOffice a SUSE 10.2 - mrzne Options

Zdravim, mam openSUSE 10.2 a nainstalovany Novell OpenOffice, klasicky z install cd....office mi funguje pri praci, ale nemozem sa dostat k Options, lebo ak na to kliknem, hned mi zamrzne a musim to restartnut cele z konzoly, inak sa mi neda ani vypnut office...nema niekto riesenie? Ja som uz aj skusal preinstalovat Office ale nepomohlo nic..dik za rady ako na to....

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Zkusit smazat konfiguraci

Zkusit smazat konfiguraci uživatele?
/home/.../.ooo-2.0

honzaS

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ano, to bych

zkusil, mluví se o tom třeba i tady - no a pokud to nepůjde, zkuste např. nainstalovat vývojovou verzi OOo2.2 odtud.

Alespoň zjistíte, zda je chyba spíš v OOo nebo jinde. Jedinou nevýhodou je to, že se pak OOo neaktualizuje společně se systémem, ale to myslím není až taková katastrofa...

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
No dobrá, zkusím to,

i když rozhodně taky nejsem nijak "silný inuxák". Mimochodem: to fórum je anglické...

Tedy: stáhněte si balíček *.rpm.tar.gz té jazykové verze, kterou chcete. Rozbalte ho třeba Krusaderem do nějakého adresáře v /home/vasejmeno/ten_adresar/ - vznikne tak skupina *.rpm balíčků a jestě další podadresář s dalšími rpm-ky. Např. v Krusaderu pak označte všechny *.rpm ze základního adresáře a dále podržením pravého myšítka na té označené skupině vyvolejte kontextové menu - tam zvolte "Instalovat software" (alespoň myslím, že se to tak jmenuje).

Spustí se tak Zypp nebo Zmd (nebo jaxe to vlastně jmenuje, prostě ten mono instalátor/updater), jehož výhodou je v tomto případě schopnost korektně nainstalovat skupinu vzájemně závislých *.rpm.

Po proběhlé instalaci je ještě možno vlézt do podadresáře a nainstalovat tam stejným způsobem balíček nazvaný "kde něcoblebleble.rpm", což přidá menu OOo do KDE. Není to ale nutné a občas ten balíček nefunguje úplně korektně.

OOo se tímto způsobem nainstaluje tuším do /opt, odkud se dá spustit vyhledáním soffice.bin nebo podobně nazvaných spustitelných souborů (případně přímo jméno podaplikace, třeba swriter nebo tak nějak - teď to nevím, mám v systému jen Novell verzi). Samozřejmě se dají posléze na tyto soubory udělat odkazy (zástupci) v menu KDE, na ploše...atd.

Ta OOo rpmka se dají rozbalit a instalovat i z příkazové řádky, ale kdo si má ty krakorce pamatovat...(lze to najít různě na webu).

Tuším, že takto nainstalovaný OOo může v systému koexistovat s Novell verzí - ale nevím to jistě a taky netuším, jak by si obě verze poradily se sdílením nebo rozlišením svých adresářů v /home/user. Čili asi čistší řešení je napřed odinstalovat onu Novell verzi (třeba se Smartem úplně prosté...).

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Před tou (pře)instalací

ale nejdřív zkuste smazat ten adresář OOo v /home/vasejmeno/, jak radil honzaS a poté znova nastartovat OOo, jestli problém nezmizí. Podotýkám, že ten adresář je skrytý (začíná tečkou) a není tedy při normálním zobrazení ve správci souborů vidět.

JirkaZ

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Tak ještě třeba zkusit

Tak ještě třeba zkusit aktualizovat KDE a otestovat s OOo, nejnovější verze je 3.5.6 (má opravovat řadu bugů z 3.5.5).
Pomocí Yast nebo Smart je to jednoduché.

honzaS