1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele dejmal
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 týdny zpět
Připojen: 27.09.2006 - 07:47
obrázek v idTagu Amarok a spol

máte prosím někdo zkušenost s obrázkem alba v idTagu u mp3 pod Linuxem? U mne bohužel funguje jen formát png. Pokud chci uložit do idTagu formát jpg, pak v Amaroku a i jinde je obrázek totálně rozkopaný - jen různobarevné čtverečky. Bohužel můj přenosný přehrávač zase pro změnu png soubory nezobrazuje. Jen jpg. Pokoušel se již někdo řešit?
p.s. Obrázky alb exportuju z Gimpu.

Dík

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Já tu problematiku neznám,

ale tipoval bych, že přidání obrázku do ID3 tagu je poněkud nestandardní věc, ne?

Pokud mám pravdu, tak bych se tomu coby uživatel úplně vyhnul, protože s tím budou vždycky potíže, jako s čímkoliv proprietárním a nestandardním. Na místě podnikatele bych to naopak co nejvíc propagoval, protože jedině tak si zákazníky "přilepím" výhradně na sebe ;-)

JirkaZ

Obrázek uživatele dejmal
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 týdny zpět
Připojen: 27.09.2006 - 07:47
Obrázek v idTagu

já bych si dovolil tvrdit, že jde o naprosto standartní věc neboť je implementována ve všech komerčních programech a i majitel patentu na princip tagů ji zabudoval do svých přehrávačů. Jinak jsem ale bohužel nezdůraznil, že to NENÍ chyba Amaroku - ostatní tagy vytvořené pod programy ve Windows mi zobrazuje korektně. Je to zřejmě záležitos EasyTagu. Pokud je nějaký jiný program na tagy pod Linuxem, rád zaexperimentuju, ovšem program Madman vůbec práci s obrázky neumožňuje.
Nic, prostě to opravím pod Windows - ale když už jsem zprovoznil střihání pod Linuxem, připadá mi tohle jako naprosto zbytečný nedoraz. Skoro už do Win nechodím, jen když potřebuji něco zpracovat profesionálně. Pod Linuxem to zatím nejde.
V každém případě velice děkuji za zájem o můj problém.
Dík

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Pokud trváte na řešení,

tak vzneste dotaz třeba na id3.org nebo na fóru Amaroku, třeba to bude účinnější...

Co se programů na editaci ID3 tagů týče: Linuxsoft, Freshmeat (pro pohodlí při instalaci dále ověřte existenci SUSE *.rpm přes Webpin), nebo zkuste jakýkoliv existující windowsoidní program rozběhat pod Wine.

JirkaZ