1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Notebook versus novell-zmd & novell-zmd versus evolution

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo náhodou úspěšně nevyřešil kooexistenci aktualizačního procesu novell-zmd a svého notebooku. Jak je obecně známo, tento proces po startu zatíží CPU na 100% po dostatečně dlouhou dobu na to, aby ukrojil pořádnou porci z kapacity baterie notebooku. V mém případě zbývá na práci jen cca. 80 až 85% kapacity. Existuje nějaké rozumné řešení, např. spouštění tohoto procesu jen pokud je notebook napájen ze sítě?

Já jsem už šel daleko, že jsem se rozhodl proces novell-zmd zcela zakázat a nespouštět. Mé nadšení však brzo pominulo poté, co jsem zjitil, že pokud nebeží novell-zmd tak prostě nespustím poštovního klienta evolution. Chápe někdo proč??? Takže novell-zmd mi opět běží a jsem zase tam kde jsem byl...:(

Jedu v GNOME na SUSE 10.1.

Díky za Vaše reakce!

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Shodou okolností

jsem právě včera instaloval na SUSE 10.0 Evolution (mimochodem absolutní pohoda - pár kliknutí přes Smart, sice se musela stáhnout spousta krámů z Gnome....ale jinak za chvilku přístup na vzdálený Exchange server zcela bez problémů, nastavení naprosto jednoduché a intuitivní).

SUSE 10.0 ZMD nemá (tedy alespoň pokud vím) a žádné problémy tam nejsou. Čili není to zřejmě tak, že by Evolution nutně ke svému běhu ZMD vyžadovalo.

Zkuste ZMD úplně zlikvidovat, pak Evolution odinstalovat a znova nainstalovat - přes Smart to máte skoro dřív, než jsem tohle celé vypotil...

JirkaZ