0 příspěvků / 0 new
cnc
Obrázek uživatele cnc
Offline
Naposledy viděn: 11 let 2 měsíce zpět
Připojen: 20.01.2013 - 20:55
Notebook - Nenahrává externí mikrofon, integrovaný nahrává

Zdravím,

mám problém se svým notebookem HP655.
Koupil jsem ho nový s SUSE Linux Enterprise Desktop 11.
Nainstaloval jsem tam openSUSE 12.1 a mám problém s mikrofonem. Integrovaný mikrofon v Audacity, Skypu, atd. funguje dobře.
Avšak, když strčím konektor mikrofonu do notebooku, nebo když připojím tzv. nahrávací sňůru (2x jack pro propojení zařízení) poté v Audacity, ve Skypu, v nastavení zvuku v Kmix, ... všude je úplně hluchý. Když ale v Yast dám upřesnit nastavení zvuku a zesílím přehrávání vstupu mikrofonu, všechno slyším. Např když přes nahrávací šňůru napojím mobil a spustím na mobilu hudbu, z reproduktorů krásně čistě hraje. Audacity však slyší ticho, Skype také.V momentě kdy vypojím konektor a přepne se to automaticky na interní mikrofon a přes ten to funguje. V předešlém SUSE 11 jsem problém neměl, fungoval integrovaný i po zapojení jiného, externí mikrofon.Fungoval tak jak měl.

Jednoduše řečeno. Integrovaný mikrofon funguje dobře, mohu z něj nahrávat i Skypovat. Avšak když připojím externí zdroj, slyším ho, ale nemohu ani nahrávat ani Skypovat.

Předem podotýkám, že jsem prošel téměř celý celosvětový internet, ale řešení konkrétně na tento jsem nikde nenašel, všem většinou nešel žádný mikrofon nebo integrovaný ten integrovaný v notebooku, ale toto jsem nikde nenašel. Také se musím přiznat, že jsem Windowsák a v Linuxech jsem lehce začátečník.

Předem moc díky za snahu a za pomoc.

Distribuce: