2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele BigAtom
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 04.11.2007 - 17:39
Nokia N70 a GPRS připojení

Zdravím všechny příznivce SUSE Linuxu. Po vydání nové verze 10.3 jsem se rozhodl tuto distribuci vyzkoušet. Vše proběhlo ok, systém fungoval OK a podle mých představ. Vyskytl se ale menší problém. Velmi často potřebuji mobilní internet a jsem na něm závislý. Tudíš mé další kroky směřovaly k nastavení GPRS připojení. První pokus s Kppd skončil fiaskem (v Mandrivě běhá super). Tudíž jsem zabrouzdal zde a našel nějaký návod a rozchodil vše podle něj v Yastu, velice rychlé a snadné řešení. Bez problému nainstaloval a připojil se. První test byl Ping do netu a vše OK. Koukám na Kopete a to se připojilo také. Následoval test webu, ale ouha. Stránky prostě nefungovaly. Z mě neznámého důvodu se nenačítaly. Přitom brána byla ok i DNSka. Zkusil jsem vypnout Firewall - nepomohlo. Hrabal jsem se v nastavení firewallu a taky nic. Bohužel jsem nutně potřeboval net a web, tak jsem zpět na Mandrivě, kde vše běhá ok. Nemám rád nevyřešené problémy a rád bych si SUSE trochu osahal a proto jsem se obrátil sem pro radu.
Pokud by někoho něco napadlo, nebo mě aspoň nasměroval, byl bych velice rád.

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Ve kterém prohlížeči

Ve kterém prohlížeči jste zkoušel www stránky? Pokud ve Firefoxu, tak bych zkusil: Úpravy -> Předvolby -> Rozšířené -> Síť -> a v částí Připojení kliknout na nastavení a zde zvolit "Automaticky detekovat nastavení". Aby se nastavení změnilo, je třeba restart firefoxu.

honzaS

Obrázek uživatele BigAtom
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 04.11.2007 - 17:39
Díky za odpověď. Ano byl

Díky za odpověď. Ano byl to Firefox. To mě tedy opravdu nenapadlo se prohrabovat v prohlížeči. Určitě zítra zkusím.

Obrázek uživatele Sirkacek
Offline
Naposledy viděn: 9 let 3 měsíce zpět
Připojen: 26.04.2006 - 12:00
Deskop

Mám obdobný problém, ale pouze s tím, že mě se chová Deskop jako offline. Firefox, Opera a IM klienti běhají úpně suprově on-line :), ale docela by se mihodilo dát on-line ten deskop a nevim jak :(