1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
nefunkcny iso DVD obraz

zdrawim...stiahol som si SUSE10.1 DvD iso...napalil...vsetko prebehlo bez problemov...
ked sa snazim o instalciu z toho dvd disku,tak nabehne instalator,ale len prva faza a potom chce,aby som vlozil install cd a ze to DVD je prazdne >> ale napalene je ako ma by??? tak neviem ....ma niekto podobnu skusenost???pripadne nieake riesenie??

Obrázek uživatele kmachalkova
Offline
Naposledy viděn: 17 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.06.2006 - 13:16
Re: nefunkcny iso DVD obraz

Tak v prvni rade: zkontrolujte, zda ma vypalene DVD spravny kontrolni soucet ( kontrolni soucty pro porovnani jsou zde: http://mirror.karneval.cz/pub/opensuse/SL-10.1/iso/MD5SUMS ). Pokud bude spatny, tak musite DVDcka vysmazit znova.

A pokud to nepomuze, podivejte se sem:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=177457&x=27&y=4

V tom hlaseni o chybe se sice pise o VMWare, ale tyka se to i normalni instalace. Strucne shrnuto, jde o chybu v knihovne ZYPP, ktera si nedokaze spravne poradit s nekterymi DVD. Chyba je opravena v nejnovejsi aktualizaci pro libzypp, problem je ale v tom, ze aktualizace muzete stahovat az po uspesne instalaci ;-)

V tom bugu se uvadi i workaround. Sama jsem jej nezkousela, tudiz urcite nedam ruku do ohne za to, ze Vam bude fungovat. Tedy:

1. Zruste instalaci kliknutim na 'Abort'
2. Objevi se textovy linuxrc s hlaskou 'An error occured during installation' (nebo prislusnym lokalizovanym ekvivalentem)
3. Odklepnete 'OK' a pak vyberte 'Start Installation of System' (tak nejak)
4. Vyberte 'Start Installation or Update'
5. .. a vyberte jako zdroj CD (i kdyz mate DVD - s cd:// libzypp problemy nema

No a pak napiste, jak to dopadlo