2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele libor0007
Offline
Naposledy viděn: 10 let 10 měsíců zpět
Připojen: 24.07.2008 - 11:27
Multimedia kodeky - jak instalovat?

Pěkný den,
jak mám instalovat multimedia v suse 12.2 KDE? Zkouším oneclick instal a po přidání repozitářů yastem mám zvolit vyřešení závislostí. Oproti návodu zde http://opensuse-guide.org/codecs.php mám ale zcela jiné možnosti výběru.Např. u k3b kodeku mám na výběr 1. downgradovat na nižší verzi 2. neinstalovat 3. neinstalovat 4. porušit codecs ignorováním některých závislostí. U dalších balíků jsou nabídky obdobné. Co mám tedy zvolit?
Díky...

Distribuce: 
Obrázek uživatele libor0007
Offline
Naposledy viděn: 10 let 10 měsíců zpět
Připojen: 24.07.2008 - 11:27
tak jsem na to asi prisel. v

tak jsem na to asi prisel. v spravci baliku musim nejdriv prepnout packman repo jako hlavni zdroj pro sw. aktualizuji se balicky na packman verze a az pak muzu instalovat multimedia. tato stezejni vec v tom navodu zcela chybi a zacatecnik musi byt logicky zcela zmaten. a divim se, ze mi to tady nikdo neporadil, to je specialita suse? v debianu/ubuntu se takto repozitar nastavovat nemusi. proste jej jen pridam a jedu...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ad instalace "multimédií"...

No, on totiž dotaz "jak mám instalovat mutimédia" je dost nepochopitelný, resp. na něj neexistuje odpověď.

Co jste to konkrétně chtěl instalovat? Audio? Jaké? Jaké typy souborů? Video? Tytéž otázky. Chcete přehrávat, editovat, vytvářet či co? Atd.

Když už chcete odpověď a pomoc (zdarma), snažte se alespoň popsat svůj problém.

JirkaZ

Obrázek uživatele pison
Offline
Naposledy viděn: 6 let 9 měsíců zpět
Připojen: 23.11.2008 - 20:51
tiez si myslim ze by sa

tiez si myslim ze by sa hodilo lepsie upresnit ake multimedia. Kazdopadne doporucujem script mmcheck script, najdes v opensuse.org fore. Ten ti skontroluje vsetko co potrebujes, co by si mal mat.

Obrázek uživatele libor0007
Offline
Naposledy viděn: 10 let 10 měsíců zpět
Připojen: 24.07.2008 - 11:27
dekuji za reakce. mel jsem

dekuji za reakce. mel jsem namysli multimedia codecs z te stranky v mem uvodnim dotazu, proto takovy nazev vlakna. mozna jsem se mohl zeptat lepe, ale clovek nekdy tezce hleda ta spravna slova. jedu 4 roky na ubuntu, kde je to balik restricted-extras. suse ma nektere veci jinak, tak ac se nepovazuji za lamu, dost obcas logicky tapu. strejda google mi pro instalaci vyhodil postup z toho komunitniho navodu, kde se nejak opomela nutnost jeste prepnout na packman repo v spravci souboru. system mel oproti navodu uplne jine reakce. reseni jsem se docetl az v nejakem globalnim foru po hledani. tam ale k chodim nerad vzhledem k me ne zcela dobre anglictine.