2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
LInux bez internetu... ???

Nemůžu si pomoct, ale tohle by mě zajímalo. Máte někdo zkušenost s tím, jak je to s provozováním Linuxu bez připojení na internet??? Přece dneska ho ještě úplně každý nemá, ne? Jak se dá třeba aktualizovat??? Dejme tomu v práci si to stáhnout a odnést domů? Jde to? Jak? Přijde mi, že tu sou lidi bez vysokorychlostního net (a nebo vůbec bez internetu) dost nahraný??? Jak třeba probíhá instalační podpora, když si koupím krabici se Suse 10.1 a teď skoro nic nefunguje, dokud nestáhnu několik aktualizací??? Nebo to že nehrajou mp3? To je s internetem za chvlíli vyřešený, ale když internet není??? Tohle mi příjde jako jeden z největších nedostatků Linuxu, bohužel, nechci se tu ohánět widlema, ale tam aspoň fungujou mp3, přehraje se dvd...

Obrázek uživatele ra100
Offline
Naposledy viděn: 13 let 11 měsíců zpět
Připojen: 05.06.2006 - 16:04
Je to sranda a neodporucam

Je to sranda a neodporucam tomu, kto nema trpezlivost.Ja som tak mal doma 9.2 a 9.3.Bolo to "drsne" ked som chcel nainstalovat nejaky balik a vyhadzovalo mi to vselijake zavislosti.Tak som musel cakat na druhy den, ked si tie dalsie stiahnem v praci.Prisiel som domov a tie mi vyhodili dalsie zavislosti.
Ono by to bolo v pohode, keby to nekomplikovali tie zavislosti na inych balickoch.
Security updaty(samotneho systemu) sa daju postahovat,ved ich nie je nejake velke mnozstvo,ale ked chces updatovat vsetky balicky(z KDE,z packman a z guru...),tak to sa neda sledovat.

Obrázek uživatele Mocela
Offline
Naposledy viděn: 16 let 8 měsíců zpět
Připojen: 26.08.2006 - 20:43
Ty zavislosti mi drasaly

Ty zavislosti mi drasaly nervy, konkretne v Ubuntu 5.1. (muj prvni kontakt s Linuxem, volba ne zrovna z nejstastnejsich). Precetla jsem si par informaci a spokojenych komentaru od spokojenych uzivatelu a sla jsem do toho, nicmene spustit vypalovacku a vypalit CD se ukazal jako neprekonatelny problem. X zavislosti na X baliccich me odradily od dalsiho pouzivani teto distribuce a prchla jsem zase rychle zpet k "woknum". Nicmene je to uz nejaky cas. Kamarad mi doporucil SuSE a s tim jsem mnohem spokojenejsi. Opravdu neni Linux jako Linux :)

Obrázek uživatele Faramir
Offline
Naposledy viděn: 12 let 9 měsíců zpět
Připojen: 23.06.2006 - 03:39
Seznam repozitářů najdeš

Seznam repozitářů najdeš všude na netu, ale nejjednodušší je nainstalovat smart, ten už má seznam repozitářů v sobě a dají se přidat i další... Jinak na instalaci softwaru se standardně používá YAST a jednodušší možnost snad v Linuxu ani neexistuje...;-)

Jinak co se týče ubuntu, škoda mluvit... Rozběhnout v něm moji WIFI se mi nepodařilo... Protože nemá nativní ovladač, musím použít ndiswrapper, to se mi sice podařilo, ovladač tam byl, ale přesto nešlo WIFI rozběhnout, nebylo tam žádné wlan0 ani nic jiného... Co se týče tohoto, tak zlaté nepřekonatelné SUSE, prostě ndiswrapper -i *.inf a hotovo ;-)

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
Nesrovnávám s win, jen sem

Nesrovnávám s win, jen sem odcitoval to, co mi dost lidí řiká...na winech mi mp3 šli hned po instalaci, tady ne...
A s tím internetem je fakt, že nainstalovat to fakt chce on-line a pak už na tom moc nesejde...pokud se ví, co se bude potřebovat...

Luke7

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
když řikám tady, myslím

když řikám tady, myslím suse 10.1, jo jinde to funguje, ale tu bohužel...navíc moc lidí distribuce nezkouší, přešte si něco o vista killerovi a zkusí suse 10.1 a řekne si, hm, nejdou mptrojky...
Ale je to jen můj názor na to jak uvažuje obyč user kterej chtěl zkusit něco novýho, něco jak se zbavit win...

Luke7

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
No to samo o sobě mi

No to samo o sobě mi příjde dost neobyč...by mě zajímalo, kdo má na to čas a nervi :-) pochybuju že většina nespokojených uživatelů windows bude zkoušet všechny distribuce, řekl bych že tu dost záleží na té první kterou zkusí...

Luke7

Obrázek uživatele llipavsky
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 14.06.2006 - 12:09
suse 10.1

no, zrovna v suse 10.1 mp3 po instalaci funguji, nebo minimalne je pro jejich prehrani vse potrebne na instalacnim mediu. at uz pres realplayer, bashee nebo amarok (obe zminovane pres helix backend), coz je presne o dve aplikace vic, nez jich je ve windows schopnych prehrat mp3 (kde to je po instalaci afaik pouze media player)

Obrázek uživatele Antilles
Offline
Naposledy viděn: 16 let 6 měsíců zpět
Připojen: 30.08.2006 - 18:24
Podle me je to samy jako

Podle me je to samy jako kdyz mas wokna. Potrebujes k behu nejakou knihovnu, tak si ji musis stahnout z netu, nebo najit na cd treba nejakeho casopisu o kompech. S linuxem je to podle me stejny. Kdyz neni knihovna, tak bud z netu nebo z cd. Kdyz neni net tak jsou omezene moznosti to je jasny. Ja bych to doporucoval s netem. Kdyz se psal rok 1998, tak jsme bez netu taky mohli zit a winy i linuxy fungovaly. Ted se vsak uz vice pocita s tim ze doma ten internet mate.

K praci se stav tak, aby i ostatni si meli kam stoupnout.