2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Kompilace

Nejdou mi kompilovat soubory. Když v rootu nalezu do té složky kde mám to co chci nainstalovat tak jede ./configure v pohodě ale když zadám make tak to začne hrozně házet errory. Nevíte co s tím a kde se dají stáhnout balíčky například ncurces, ncurces-devel a takový pro SuSE Linux 10.1? Všude nacházím balíčky pro SuSE 9 a další ale pro tuhle distribuci žádné důležité balíčky jsem nenalezl...

Obrázek uživatele JPetr
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 12.08.2005 - 14:16
Tyhle balicky mas v distru.

Tyhle balicky mas v distru. Jestli chces odpoved, tak musis napsat vice info

Obrázek uživatele ludek.safar
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 18.04.2005 - 09:38
Kompilace

Kompilace vlastního software není bohužel jednoduchá záležitost a vyžaduje alespoň základní znalost architektury linuxových sytémů.
SUSE Linux 10.1 obsahuje téměř všechny balíčky, které můžete pro kompilaci libovolného software potřebovat (viz [?:http://www.novell.com/products/linuxpackages/suselinux/index_group.html seznam balíčků], zejména kategorii "Development"). Většinou se jedná o balíky, které mají v názvu "devel", třeba:

  • alsa-devel 1.0.11 (Include Files and Libraries mandatory for Development.)
  • apache2-devel 2.2.0 (Apache 2.0 Header and Include Files)

Pro kompilaci čehokoliv souvisejícího s jádrem je pak klíčový balík kernel-source. Bez toho to nepůjde.

Bohužel výběr potřebných balíčků pro kompilaci není triviální a není na něj jednoduchý návod - pomáhá například v YaSTu prohledávat balíčky se zaškrtnutou volbou "poskytuje".