1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Kmobiletools

Ahoj, poprosil bych o radu s kmobiletools. Mám nokii N93 a přijuji jí kabelem k PC. Ale v Kmobiletools ne a ne to nastavit. Mam nokii N93. Mám to nastaveno:

/dev/ttyUSB0
GSM
115200
AT S7=45 S0=0 V1 X4 &c1 E0

Jako Phone model mám Nokia
ATD dial system

Stále mi to hlásí vybitou baterii :) Přitom jí mám plnou a nejde volat ani psát SMSky...

V nokii mám nastaveno PC Suite, zkoušel jsem to i přes přenos souborů, ale to se dostanu jen do adresáře na mobilu, ale nemůžu nokii ovládat přes kmobiletools.

Je něco špatně?

Díky za radu.

Luboš, S10.2

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
No...špatně může

být i Nokia jako taková. Prostě tahle firma má vždycky nějaké svoje specialitky, které nejsou kompatibilní se standardy (podobnost s mrkwosoftem je jistě čistě náhodná...). Nedávno jsme se pokoušeli rozchodit starší kamarádovu Nokii (6210 nebo tak něco, teď si přesně nevzpomínám) přes sériový kabel... Člověk by řekl, že po tak dlouhé době od počátku její existence bude existovat dobře funkční řešení - no ale bohužel... Naproti tomu třeba se Siemensem nemám nejmenší problém jak v Linuxu, tak ve Windows.

K věci: zkušenosti s Kmobiletools jsme měli spíš negativní, o něco lépe se choval třeba Wammu. Zkusit lze i třeba Xgnokii. Bohužel pro Nokii je málo (lépe řečeno téměř žádný) free softů i pod Windows - píšu to proto, že poměrně značné množství těchto programů pro mobily se dá rozběhnout ve Wine. Člověk ale v takovém případě nesmí používat USB kabel - protože Wine bohužel neumí s USB pracovat...

JirkaZ