Jak prosim na SUSE 10 rozchodit Wifi Broadcom BCM4318
Jak prosim na SUSE 10 v notebooku rozchodit Wifi Broadcom BCM4318 [Airforce One 54g]. Systém kartu nadetekuje, ale nenastaví. Nevíte o ovladačích a případně jak to nastavit. Dík. Mirek.
Nainstalujte si balíče ndiswrapper a použijte ovladače pro windows. Postup nastavení je uveden v dokumentaci balíčku v /usr/share/doc/packages/ndiswrapper.
ale tak vzdyt pro tuto kartu jsou jiz originalni ovladace tak proc pouzivat ndiswrapper?
Kde se daj sehnat originální? Na broacom.com sem našel jenom ovladače pro BCM57xx a pro BCM4401.
existuje primo stranka pro ovladace hledej to pod nazvem bcm43xx bude to nejspis na serveru bcm43xx.sf.net no a v novych jadrech myslim ze od verze 2.6.17 je to i soucasti jadra jediny co potrebujes je firmware(ten ziskas tak ze jej vyexportujes z originalnich ovladacu pro win za pomoci programu bcm43xx-fwcutter)
Udělal sem úplně všechno podle tohohle návodu (ndiswrapper)
http://fedoranews.org/mediawiki/index.php/How_To_Install_Your_Broadcom_BCM4318_Using_Ndiswrapper
co mi ještě zbejvá udělat?
no sice jsem psal ze mas pouzit ovladace a ne ndiswrapper ale to je jedno pokud si nahral ovladac pres ndiswrapper tak uz jen musis nastavit tvoji sitovky mela by byt v /dev neco jak wan0 ci eth0 nebo nejak tak potrebujes programy jako iwconfig (wireless tools)
Dík s tim iwconfig už to funguje. Ještě sem pro jistotu nahrál nějakej ten FW. Pro upřesnění já sem někdo jinej :-) Jinak já mám ještě jádro 2.6.13. Při aktualizaci přez Yast se mi nahrálo to samý, jenom mírně opravený
Ony ty originální ovladače jsou pro windows a ndiswrapper umožní ty ovladače použít v linuxu. Máte je i na CD ke kartě. Příkaz instalace zní ndiswrapper -i ./cestakovladačům.inf.
no originalni ovladace jsou v jadre a neni to ndiswrapper
na jadre 2.6.22.9 je ovladac bcm4318 ale aby wifi fungovala, je treba upgradnout firmware a kompletni navod najdete na http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43?action=show&redirect=en%2Fusers%2FDrivers%2Fbcm43xx

Poslední komentáře
1 hodina 59 min zpět
22 hodiny 27 min zpět
2 dny 7 hodin zpět
4 dny 18 hodin zpět
1 týden 1 den zpět
1 týden 1 den zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 3 dny zpět