Jak prosim na SUSE 10 rozchodit Wifi Broadcom BCM4318

10 replies [Poslední]
Neznámý

Jak prosim na SUSE 10 v notebooku rozchodit Wifi Broadcom BCM4318 [Airforce One 54g]. Systém kartu nadetekuje, ale nenastaví. Nevíte o ovladačích a případně jak to nastavit. Dík. Mirek.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.
Klara (neověřeno)
Nainstalujte si balíče

Nainstalujte si balíče ndiswrapper a použijte ovladače pro windows. Postup nastavení je uveden v dokumentaci balíčku v /usr/share/doc/packages/ndiswrapper.

Neznámý (neověřeno)
ale tak

ale tak vzdyt pro tuto kartu jsou jiz originalni ovladace tak proc pouzivat ndiswrapper?

Neznámý (neověřeno)
Kde se daj sehnat

Kde se daj sehnat originální? Na broacom.com sem našel jenom ovladače pro BCM57xx a pro BCM4401.

Neznámý (neověřeno)
Kdo hleda ten najde

existuje primo stranka pro ovladace hledej to pod nazvem bcm43xx bude to nejspis na serveru bcm43xx.sf.net no a v novych jadrech myslim ze od verze 2.6.17 je to i soucasti jadra jediny co potrebujes je firmware(ten ziskas tak ze jej vyexportujes z originalnich ovladacu pro win za pomoci programu bcm43xx-fwcutter)

Neznámý (neověřeno)
Udělal sem úplně všechno

Udělal sem úplně všechno podle tohohle návodu (ndiswrapper)

http://fedoranews.org/mediawiki/index.php/How_To_Install_Your_Broadcom_BCM4318_Using_Ndiswrapper

co mi ještě zbejvá udělat?

Neznámý (neověřeno)
no sice jsem psal ze mas

no sice jsem psal ze mas pouzit ovladace a ne ndiswrapper ale to je jedno pokud si nahral ovladac pres ndiswrapper tak uz jen musis nastavit tvoji sitovky mela by byt v /dev neco jak wan0 ci eth0 nebo nejak tak potrebujes programy jako iwconfig (wireless tools)

PD (neověřeno)
Dík s tim iwconfig už to

Dík s tim iwconfig už to funguje. Ještě sem pro jistotu nahrál nějakej ten FW. Pro upřesnění já sem někdo jinej :-) Jinak já mám ještě jádro 2.6.13. Při aktualizaci přez Yast se mi nahrálo to samý, jenom mírně opravený

Štěpán Komárek (neověřeno)
Ovladače

Ony ty originální ovladače jsou pro windows a ndiswrapper umožní ty ovladače použít v linuxu. Máte je i na CD ke kartě. Příkaz instalace zní ndiswrapper -i ./cestakovladačům.inf.

Neznámý (neověřeno)
no originalni ovladace jsou

no originalni ovladace jsou v jadre a neni to ndiswrapper

zkusenost (neověřeno)
na jadre 2.6.22.9 je ovladac

na jadre 2.6.22.9 je ovladac bcm4318 ale aby wifi fungovala, je treba upgradnout firmware a kompletni navod najdete na http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43?action=show&redirect=en%2Fusers%2FDrivers%2Fbcm43xx

Aktivní uživatelé

UživatelBody
Aidamos2299
VojTEKK2268
Ilfirin1343
jiri.vetvicka1127
ra100620
diamonds-notebook366
djs_core288
xhc267
JirkaZ266
fipa211