2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele tomash_cz
Offline
Naposledy viděn: 17 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.07.2006 - 09:21
Jak nainstalovat Suse 10.1 na jiz hotovy partition (ubuntu/windows)

Dobry den,
stahnul jsem si vsech pet instalacnich cd a nyni bych rad naninstaloval Suse 10.1 na svuj notebook. V soucasne dobe beham na dualbootu Ubuntu a Windows, ovsem rad bych vyzkousel Suse 10.1, nebot Ubuntu se mi nejak zabordelarilo a vubec bych chtel zkusit konkurenci. Mohl by mi nekdo poradit, jak nainstalovat Suse 10.1 na jiz hotovy partition vytvoreny Ubuntem? Nerad bych totiz formatoval disk, protoze mam ve windows spoustu dat i sikovnych veci, ktere stale potrebuji (k praci potrebuju psat cinskymi znaky a bohuzel nejlepsi vecicky jsou stale budovany na Billovym systemu;). Jelikoz jsem newbie, nevim si s tim moc rady. Dekuju vam za pomoc, prosim berte ohled na linuxovyho zacatecnika, opravdu moc technickym problemum jeste stale nerozumim. Diky

Tomash_cz

Obrázek uživatele ra100
Offline
Naposledy viděn: 13 let 12 měsíců zpět
Připojen: 05.06.2006 - 16:04
to video je
Obrázek uživatele tomash_cz
Offline
Naposledy viděn: 17 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.07.2006 - 09:21
t_cz

Diky za pomoc, zkousel sem vsechny reseni a vysledek nasledujici:

ad 2, nakonec sem nasel hda2 disk v menu my computer (ikona) tam se da najit adresar windows c i windows d, takze nebylo treba menit zadna nastaveni. mimochodem, nasel sem ten manager pro partition, ale kdyz jsem editoval mounting point na /home, tak mi to nahlasilo chybu, ze to neni mozny.

ad 1, to je muj nejvetsi bolehlav.... po vsech marnych snahach se mi nepodarilo rozbehat wifi.... sel sem do konfigu v yast kontrol centru, v podadresari network card sem nasel jak ethernet hardware, tak i spravnou wifi kartu, zjistil jsem si podrobne jaky mam nastaveni u wifi doma, vsechno zadal, ale nic... vubec to ani nehleda dostupne wifi site, pri testu to nahlasi chybu hned ze zacatku. Pouzivam to na notebooku (IBM X31), ktery ma vyhrazenou diodu pro identifikaci wifi, ta bohuzel vubec nesviti. znamy mi rozbehal dsl a po vypsani ifconfigu jsme zjistili, ze tam neni vubec udaj o ath0 (coz by pry melo byt wifi, ubuntacky eth0). Nemel bys radu jak rozbehaat wifi? diky moc!

ad 3, mrknul sem na ten odkaz, musim rict ze jsem byl fascinovan. ne, ze by mi to mohlo behat na mem grafickem chudakovi (ata radeon 16), ale kam se hrabe bill se svou vistou! to co dokaze xgl s prislusnym hardwarem je uzasny. To co Suse lichoti nejvic je, ze SLED 10 pouziva 3D grafiku funkcne jako nastroj pro ovladani desktopu, zjednoduseni, ne jako fesackej zavoj pro zakryti chyb v systemu jako je tomu i visty.

Diky za pomoc
to.