2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Megalama
Offline
Naposledy viděn: 11 let 1 měsíc zpět
Připojen: 04.11.2012 - 12:59
Jak vyjmout a zachránit původní OS SLED 11 z netbooku HP 5103

Dobrý den!

Prosím předem o shovívavost všechny zdepřítomné odborníky, nevěděl jsem, do kterého fóra správně zařadit svou prosbu o pomoc.
Před rokem jsem koupil u Anacompu mini netbook HP 5103, který měl sloužit hlavně jako záloha a surfátko při nenadálém selhání hlavního PC, případně na cesty a jako řešení hádek, kdo bude na PC. Nic extra jsem od něj nečekal, pouze jsem chtěl co nejdelší výdrž chodu na aku. Kupoval jsem ho bez OS, ale k mému překvapení na něm byl předinstalován SLED 11 SP1. Proč ho ale nevyzkoušet, když se nabízí? Potěšila mě velmi rozsáhlá možnost nastavování všeho možného, ale protože jsem megalama, něco jsem nerozchodil.
Nicméně můj hlavní dotaz spočívá v tomto:
NB byl dodán bez instalačního média a já bych si moc rád toto médium připravil na USB flešku. Jak dostanu původní linux "ven", abych si ho nahrál na flešku? Tohle zvládnu pouze se software pod Win XP na stolním PC, jiný OS nemám... Chci si totiž vyzkoušet i jiná distra linuxu, jako první zřejmě Ubuntu, se kterým jsem již na velkém PC krátce experimentoval a povedlo se mi dokonce rozběhat na mém PC dědečkovi Compiz Fusion. Řval jsem "WOW" dřív, než vyšly Visty... Ubuntu 12.10. už mám k instalaci připraveno. Zároveň bych velmi nerad přišel o SLED 11 především proto, že s ním NB jakž takž chodil a kdyby se vyskytly problémy (či spíše AŽ se vyskytnou), půjde SLED nazpět.

MŮŽETE MĚ PROSÍM NĚKDO ZE ZDEJŠÍCH LINUXOVÝCH GURU NAKOPNOUT SPRÁVNÝM SMĚREM?

DĚKUJI A PŘEJI HEZKÝ DEN!

Obrázek uživatele jiri.vetvicka
Offline
Naposledy viděn: 5 let 11 měsíců zpět
Připojen: 21.03.2005 - 15:38
Re: SLED

Dobry den,

instalacni ISO obraz pro SLED je mozne stahnout ze stranek spolecnosti Novell, staci si zridit ucet http://download.novell.com/Download?buildid=HJJrgsvxzd4~ (k dispozici uz je SLED 11 SP2) Se zapisovanim ISA na USB nemam prakticke zkusenosti, ale snad pomuze navod na http://en.opensuse.org/SDB:Live_USB_stick

Close the world, open the next.

Obrázek uživatele Megalama
Offline
Naposledy viděn: 11 let 1 měsíc zpět
Připojen: 04.11.2012 - 12:59
SLED 11

Dobrý den, pane Větvičko,

děkuji za snahu o pomoc! Bohužel se mi registrace nezdařila, pořád to háže chybu: "Error 500: java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0", navíc neumím amerikánsky, tak jsem v koncích. Hlavně že mám maturitu ze životopisů ruských spisovatelů a básníků a obsahů jejich děl, ale rusky si nepřečtu ani technický článek, zato o životě pionýrů a soudruhů vím rusky všechno. Už jsem to opravdu mockrát v životě strašně moc potřeboval. :-((
Sorry za off topic.

Asi budu muset SLED oželet - lehce nabyl, lehce pozbyl... Škoda, vytvoření instalačního USB už je potom hračka, na to je návodů spousta. Budu ještě chvíli znova gůglit, ale už tomu moc šancí nedávám.

Hezký den!

Mike

Obrázek uživatele Dopi
Offline
Naposledy viděn: 7 let 9 měsíců zpět
Připojen: 27.07.2011 - 11:47
doporučuji vyzkoušet

dopi

Obrázek uživatele Megalama
Offline
Naposledy viděn: 11 let 1 měsíc zpět
Připojen: 04.11.2012 - 12:59
Návody

Buďte zdráv, Dopi,

díky za snahu odpovědět, ale SLED už je nenávratně fuč. Už jedu na Kubuntu a zatím jsem toho rozběhal více než na SLED.

Hezký den!

Mike