Instalace OpenSUSE 10.1 RC1 na notebook ACER TravelMate 290LCi

12 replies [Poslední]
Neznámý

Jak dopadla instalace OpenSUSE 10.1 RC1 na notebook ACER?

Článek najdete na http://sweb.cz/samba/opensuse/index.htm

Byl bych rád, kdyby jste zde napsali jakékoliv poznámky, upozornění na chyby, dotazy, atd.

Na dotazy se budu snažit zde odpovědet, vašemi připomínkami se může článek zmazat.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.
Neznámý (neověřeno)
WiFi nefungovalo

WiFi nefungovalo pravdepodobne z toho duvodu, ze na instalacnim mediu nebyl firmware pro adapter - z licencnich duvodu. Uzivatel volne verze si musi prislusny RPM balik stahnout z ftp.suse.com nebo z nejakeho mirroru.

V krabicove verzi ten balik samozrejme obsazen je.

Jinak pouzivam SUSE 10 na notebooku Dell Latitude X-1 - tedy zadny rychly stroj a nejsem nespokojen. Mohlo by to byt lepsi (napr. ta prodleva pri prvnim vyvolani menu aplikaci je opravdu tezko pochopitelna), ale nemyslim, ze 10.1 bude horsi.

Mirek (neověřeno)
Rychlost

No to je hukot, myslíš že to bude horší :) No já už jsem nainstaloval Ubuntu DD Beta (další vývojový stupeň po Flight 6) a rychlost startu i všude jinde se ještě výrazně zlepšila, systém mi nabíhá asi 25 vteřin :)

Ale je pravda že podle obrázků vypadá opensuse trochu víc profi, ale Ubuntu má zase takový milejší vzhled (pro mě)

rasto (neověřeno)
a budete informovat

a budete informovat vyvojarov o tomto probleme?hlavne ta rychlost je zarazajuca.ja som im pisal, ze ludia sa stazuju ze 10.1 rc1 je hrozne pomala.ich zaujima o aky druh hardware sa jedna...ostatne som pisal sem http://portal.suse.cz/node/1310

Neznámý (neověřeno)
Ostrá verze snad bude rychlejší

A nejsou náhodou RC verze pomalejší, protože jsou zakompilovány s ladícími kontrolami a nejsou zapnuty optimalizace kódu? Jak to je netuším, ale věřím. že ostrá verze už by na tom mohla být lépe.

jiri.vetvicka
Obrázek uživatele jiri.vetvicka
Body: 1127
Re: clanek

Dobry den,

Nechtel byste publikovat tento clanek i zde na portalu? Kdyztak napiste primo na muj mail jiri.vetvicka@blue-point.cz

Close the world, open the next.

mvidner
Body: 0
vyvojari to vidi

Diky za postrehy. Jsem vyvojar YaSTu, tak tady budu na nektere veci reagovat:

• Instalace pres wifi: viz chyba 149113. Kdyz budete pro tu chybu hlasovat, zvysite sanci, ze ji nasi manazeri daji prednost pred jinymi ficurami
  • Redundantni programy - presne tohle je vyresene v SUSE Linux Enterprise Desktop. Nevim, nakolik s tim pozadavkem uspejete v openSUSE, zkuste to na konferenci.
  • Ignorovani zavislosti - prosim nahlaste chybu a prilozte logy
  • Firmware pro wifi - hm, vidim ze varovani v poznamkach k vydani se da snadno prehlednout, prosim nahlaste mi chybu, at mam varovani i v yast2-network
Jan Holesovsky (neověřeno)
OpenOffice.org

A za OpenOffice.org, jediny sloupec v Calcu byl samoznejme BLOCKER, viz chybu 164868. Jiz spraveno.

reaper
Obrázek uživatele reaper
:(

tak toto me nastvalo jelikoz mam SUSE 10.0 taky na Aceru a rychlost neni zavratna.. ale jelikoz s linuxem zacinam tak sem myslel ze je to tak normalni.. :S a reinstalovat se me na ubuntu moc nechce.. v SUSE jsem rozjel tolik veci... a ted to ztratit :S

cm3l1k1 (neověřeno)
verze SUPER

mel jsi si spise nainstalovat verzi SUPER: http://en.opensuse.org/SUPER

reaper
Obrázek uživatele reaper
o tom jsem nevedel .. :-)

o tom jsem nevedel .. :-) diky :-)

reaper
Obrázek uživatele reaper
o tom jsem nevedel :-))

o tom jsem nevedel :-)) zkusim to .. :)

// prosim smazat.. dekuji

PD (neověřeno)
Acer 3630

Ahoj, právě sem si koupil Acer 3630 (patří do kategorie ultralevných). Nainstaloval jsem si Suse 10.0 a na opak mě překvapila rychlost. Možná neni nejlepší si instalovat RC verze. Připadá mi, že je Suse zatížený na KDE na úkor GNOME, což mi vyhovuje. Jinak bych doporučil zaškrtnout si "automatickou kontrolu závislostí" viz obrázek v odkazu.

Aktivní uživatelé

UživatelBody
Aidamos2299
VojTEKK2268
Ilfirin1343
jiri.vetvicka1127
ra100620
diamonds-notebook366
djs_core288
xhc267
JirkaZ266
fipa211