GeForce 7300GT-ovladače
kvůli špatné podpoře ATI jsem si chtěl zjednodušit život koupí karty od Nvidie a zatím se mi nedaří-protože ovladače z jádra nenabízely 3D akceleraci,nainstaloval jsem ovladače Nvidia a po restartu mě čekala už jen konzole... Protože jsem fakt znalostmi dost nízko,netuším,kde jsem udělal chybu-prosím o radu a ujištění,že tato karta má 3d podporu-podle výrobce jo,jen mě mate,že v nastavení nemám její možnost-před tím jsem měl ATI X300 a tam jsem možnost 3D měl (i když v praxi s neustálými problémy)
A X server z terminálu příkazem startx spustíte (případně jaké chybové hlášení se objeví)?
Podle jakého návodu jste postupoval?
nespustím,dokonce jsem narazil i v Yastu-přihlásil jsem se jako root,jářku,změním ovladače na původní-a ono nic-když jsem chtěl otevřít položku "grafická karta,monitor" tak jen problikla obrazovka a nic-ostatní položky byly přístupné,při svých (ne)znalostech jsem holt přeinstaloval...Chybové hlášení si nepamatuju,problém jsem našel i v jiných fórech,ale buď nevyřešen,nebo popsán pro mne nesrozumitelně.Jisté je,že jsem stáhl nesprávné ovladače-a to jsem měl pocit,že jsem postupoval podle návodu právě na Suse howto.Stačil by mi ke štěstí podrobný návod,jak při spadlých xkách vrátit původní ovladače...
jak se vratit k funkcni konfiguraci Xek je pred zapocetim jakehokoli experimentu zazalohovat stavajici soubor /etc/X11/xorg.conf. V pripade, ze se neco nezdari a Xka odmitaji nabehnout, v 99% pripadu se pak staci vratit k puvodnimu zazalohovanemu xorg.conf souboru (funguje to minimalne pokud jste mezitim neodebral nejake balickove ovladace apod.)
Pokud mluvite o nastaveni v Sax2, tak jste zrejme necetl poznamky k instalaci, kde je napsano, ze 3D akcelerace pracuje nezavisle na tom, co si nastavite. Bud ovladace 3D akceleraci zprovoznuji, nebo ne. Ty od vyrobce to delaji, ty univerzalni v jadre nemohou, protoze neexistuje volne pristupna specifikace hardwaru, podle ktere by se daly ovladace napsat.
Taky se tam pise (a plati to i pro instalaci u ATI), ze pred restartem je potreba spustit Sax2 v konzoli s prislusnymi parametry (sax2 -r -m 0=nvidia). De facto pak ani neni ten restart potreba. Udelejte to v konzoli (jako superuzivatel) a pak prikazem init 5 spustte graficky rezim. Pokud jsou ovladace nainstalovany spravne (neuvedl jste svuj postup, takze s ti vam nikdo neporadi), nemely by uz byt zadne dalsi problemy.
Pokud se zprovoznenim novych ovladacu neuspejete, prepiste ve volbe Driver v sekci "Device" souboru /etc/X11/xorg.conf zpet na hodnotu "vesa", at mate alespon funkcni system, a podivejte se na internetu po lepsim navodu (i tady ve foru jich je uz hodne, protoze se na to lide ptaji stale dokola). Nedavno jsem instaloval ovladace k GeForce 6800 (pouzil jsem balickovou verzi) a zadny problem se neobjevil.

Poslední komentáře
1 hodina 15 min zpět
1 hodina 43 min zpět
2 dny 6 hodin zpět
4 dny 17 hodin zpět
1 týden 1 den zpět
1 týden 1 den zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět