2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Firefox - download stránek

Dobry den, mohl by mi nekdo prosim vysvetlit, jak spravne pomoci Firefoxu stahovat kompletni stranky i s obrazky? Kdyz vyberu moznost ulozit jako kompletni webovou stranku, tak se ulozi i s obrazky, ale v Konqueroru se ulozena stranka zobrazuje bez obrazku.

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Pro "zachycení" kompletní

Pro "zachycení" kompletní webové stránky používám plugin ScrapBook (prohlížení je možné ale pouze ve Firefoxu s tímto pluginem), u zachycené stránky umožňuje zvýraznění nadpisů a další úpravy.
K vytvoření kompletního mirroru webu se zachováním jeho struktury bych doporučil plugin SpyderZilla, stránky pak můžete procházet kdekoli, včetně interních odkazů.

honzaS

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Teď jsem to zkoušel

a problém může být tehdy, když stránka má při ukládání pojmenování s diakritikou (a možná i s různými "divnými" znaky, mezerami apod.).

Vyzkoušejte si ve Firefoxu uložit homepage iDnes (zvoleno úmyslně právě pro grafickou příšernost), přičemž jednou stránku uložte tak, jak se Vám nabídne (tedy s názvem "iDNES.cz - hlavní stránka.html"), podruhé změnte název na "idnes.html".

Uvidíte, že při následném otevírání uložené stránky Konquerorem bude první případ bez obrázků, ve druhém by tam měly být všechny. Je to tak?

Vtip je v tom, že při ukládání stránky se vytváří jednak HTML soubor s popisovaným názvem, jednak adresář ve tvaru název stránky_soubory, kam se ukládají obrázky příslušející k souboru. No a tam zřejmě vadí nekorektní pojmenování adresáře, možná i v souvislosti s používáním tzv. HTML entit pro znaky s dakritikou v odkazech v uloženém souboru... Dodržování zásad pojmenování souborů (tzn. jen základními znaky bez dakritiky) je jeden z předpokladů bezproblémové funkce čehokoliv v jakémkoliv OS. Dá se to najít všude možně po webu (nesmí ale jít o marketingové lži á la Gates).

Mimochodem: popisovanou činnost (uložení jedné stránky) bych zrovna nenazýval downloadem, i když i zde o něj jde. Tomuto termínu ale odpovídá spíš uložení celého webu nebo přinejmenším jeho části (kolegou uvedená SpiderZilla, dále HTTrack, wget apod.).

JirkaZ