ASUS F5N AP022C
Dobrý den,
nedávno jsem si koupil tento notebook. Chtěl bych se zeptat jestli nebude (větší)problém se zprovozněním hardwaru na OpenSUSE10.3?
Zdravím. Mám Asus F5N (AP079). Zkoušel jsem instalovat OpenSUSE 10.2 a 10.3 (32bit i 64bit verzi). Výsledek:
OpenSUSE 10.2
Nejde ZVUK a WIFI. (LAN běží po nainstalování ovladače z nVidia.com)
OpenSUSE 10.3
Nejde ZVUK a WIFI
Notebook se při pokusu o restart nebo vypnutí místo požadované operace zasekne na hlášce "System will restart now..."
Pokud někdo přišel na řešení, tak sem s ním, ale jinak bych OpenSUSE (ani jiný linux, protože podobné problémy mají i jiné distribuce...) na tento notebook nedoporučoval...
Mam nekolikaletou zkusenost s notebooky asus a je pravda, ze vetsina (alespon ty, co se mi dostaly do rukou) je problemova. Kamarad ma myslim Fkovou radu a ma tez problem se zvukem (ovladac hda-intel a cip od realteku), s LANem nikdy problem nebyl. Zadny z asusu nejde suspendnout do ramky. S wifi nebyvaji problemy, na mem notasu byla karta se zydas cipem a kamarad ma atheros. Za jeden z vetsich problemu povazuju BIOS, ktery mi prijde nastelovany pro spolupraci s win, ale s linuxem se nema moc rad (po updatu BIOSu u meho kamarada prestala fungovat klavesa na zesileni jasu a tez se objevily vyse popsane problemy s vypinanim).
S konkretnim resenim asi moc nepomuzu, snazil jsem se na svem asusu (A4K) kdysi rozbehat, co slo, a byl jsem docela uspesny. Problem je, ze co rada, to jiny (a mnohdy spatne resitelny) problem.
Stačí nastavit v konfiguračním souboru že model zvukovky je lenovo a zvuk běhá. WiFi emi podařilo rozchodit pomocí programu ndiswrapper a ovladačů pro Win XP.
Jen mě pořád zlobí ta ACPI. Nechce se to vypnout ani restartovat.
OvĚřeno na OpenSUSE 10.2 32-bit, 10.3 64-bit a 11.0 64-bit.
A nevíte jak zprovoznit WIFI? protože když už ne zvuk tak wifi bych vážně potřeboval...
Zkošel jsem nainstaloovat madwifi ale to my nijak nepomohlo...
ps: mám nejnovější OpenSuse (11.0)

Poslední komentáře
1 min 27 sek zpět
49 min 44 sek zpět
1 den 9 hodin zpět
3 dny 20 hodin zpět
1 týden 9 hodin zpět
1 týden 10 hodin zpět
2 týdny 1 den zpět
2 týdny 1 den zpět
2 týdny 1 den zpět
2 týdny 2 dny zpět