2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Adam
Offline
Naposledy viděn: 10 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.02.2014 - 10:12
Sklamanie z Linuxu a opensuse

Prvy krat som presiel z Windowsu na Linux OpenSUSE a som velmi sklamany, pretoze na kazdom kroku na cloveka cihaju iba neprijemnosti, od instalacie systemu az po instalaciu zakladnych programov. Nikde nie je nic vysvetlene a clovek aby sa dopatral po zakladnych informaciach, musi hladat niekolko hodin. mam PC stare asi 3 roky a hned po nainstalovani mi neslo WIFI !!! a aj po instalacii sa svojvolne vypina!!!, co sa u Windows 7 nemoze stat. Instalacia obycajneho prehravaca VLC bola taka komplikovana, pretoze po instalacii mi nesli prehravat videa!!! Musel som niekolko hodin hladat aby som zistil, ze mam preinstalovat kodeky!!! Tak toto je uzasna praca s Linuxom. Dalej mi nejdu nastavit obycajne HODINY, nefunguje automaticke nastavenie casu, ani manualne, doteraz mam zly cas a nemozem to zmenit!!! Ikony na ploche sa nedaju hromadne oznacit a stale sa pri nich ukazuje otravny panel. System mi zamrzol minimalne 10-krat, co sa nestavalo aj na tych najhorsich Windowsoch. Neexistuju tu poriadne ovladace, skratka clovek v tomto systeme bojuje aj s najmensimi prkotinami, len aby sa dopracoval k pozadovanemu vysledku. Vo WINE nefunguje vacsina hier co mam a su to starsie tituly, v kazdej hre je nejaky problem a musi sa zlozito nastavovat. Co sa tyka TERMINALU - je to ta najzaostalejsia vec, 100 rokov za opicami. Zhrnutie: Linux je maximalne neuzitocny system, vhodny skor pre PC maniakov, ktori sa vyzivaju v neustalom rieseni problemov, pretoze tento system je uplne NON USER FRIENDLY. Aby po nainstalovani nefungovali zakladne veci, tak to je najvacsia hanba. Nechapem, v akom stave bol linux pred 10 rokmi, pretoze vyvoj zaspal dobu, mame tu uz rok 2014 a chyby kam sa len clovek pozrie. Idem setrit na windows, lebo tento system ma privedie do blazinca.

Distribuce: 
RNA
Obrázek uživatele RNA
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 8 měsíců zpět
Připojen: 22.03.2010 - 21:11
Bye, bye

No, tak jestli si nedokážete nastavit čas a datum a nevíte, jak funguje synchronizace času přes internet, tak Linux skutečně není pro Vás.
A co se týče terminálu, tak Vás upozorňuji, že pokud chcete nakonfigurovat Windows, tak se ani tam bez příkazového řádku neobejdete (takový Windows Server 2013 má terminál jako základní aplikaci na systémovém panelu a Microsoft se netají, že je skutečně potřeba).
Ale jestli Vám postačí hry a video, tak Vám (možná) terminál ve Windows nebude chybět.

Ovšem, je to docela zvlášní, co tu píšete, minulý týden jsem instaloval Linux Suse s XFCE 64bit na nový počítač a vše, co tady popisujete jako problém, mi chodí na první pokus..

Pokud plánujete provozovat více Wokenních programů pod Wine, tak to si radši pořiďte skutečné Windows, taková věc už z principu nemůže stoprocentně fungovat, stejně jako u linuxových programů pod Cygwinem ve Windows.

Obrázek uživatele petrherynk
Offline
Naposledy viděn: 9 let 10 měsíců zpět
Připojen: 29.10.2009 - 11:39
bye bye

Musím souhlasit s RNA, když se nechceš učit a jen si stěžuješ, přejdi zpátky na widle.

Petr Herynk

Obrázek uživatele Dopi
Offline
Naposledy viděn: 7 let 9 měsíců zpět
Připojen: 27.07.2011 - 11:47
Zvláštní, s tolika problémy

Zvláštní, s tolika problémy jsem se nikdy nesetkal. Mohu Vám případně s něčím pomoci? Nebo už je flinta v žitě?

dopi

Obrázek uživatele ferri
Offline
Naposledy viděn: 6 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.10.2012 - 21:37
Problém je niekde inde

V tomto smere bude problém v priestore medzi obrazovkou počítača a operadlom stoličky.
Je zvláštne, že so žiadnym so spomínaných problémov som sa pri inštalácii openSUSE 13.1 vôbec nestretol.

openSUSE Leap 42.2 KDE

Obrázek uživatele PavelH
Offline
Naposledy viděn: 8 let 6 měsíců zpět
Připojen: 20.01.2013 - 10:05
kodeky

Chci jen okomentovat vaše trápení s instalací VLC a kodeky.
Nerad bych, aby vznikl dojem, že Linux je v tomto směru nedodělaný.
Jde o to, že operační systém, který je zdarma, nemůže ve výchozím stavu obsahovat kodeky pro patentované formáty - z čeho by asi SUSE platilo licenční poplatky? A určitě nebudou riskovat soudní spory... Proto si kodeky každý uživatel musí stáhnout sám ze stránek, které přímo se SUSE nesouvisí. Stačí hledat (třeba: opensuse multimedia codecs"), a hned máte návod k instalaci pro svoji verzi OS - dokonce na 1 klik - který opravdu funguje.

Obrázek uživatele billgate123
Offline
Naposledy viděn: 8 let 12 měsíců zpět
Připojen: 21.03.2015 - 10:49
Ovšem, je to docela zvlášní,

Ovšem, je to docela zvlášní, co tu píšete, minulý týden jsem instaloval Linux Suse s XFCE 64bit na nový počítač a vše, co tady popisujete jako problém, mi chodí na první pokus..

___________
nawaz

Nawaz