openSUSE 12.1 Final

Oficiálně vyjde nová verze openSUSE 12.1 až za dva dny, neoficiálně je však nová verze již k dispozici a to na http://vesta.informatik.rwth-aachen.de/ftp/pub/comp/Linux/opensuse/distr...

Autor: stedan

Komentáře

michalq odpověděl -

No ... ono je to trochu komplexnejsi, zkus si zagooglit a uvidis, ten problem trapi hromadu lidi a nemaji zdaleka jen nove chipsety...

Aidamos odpověděl -

Forbidden

You don't have permission to access /ftp/pub/comp/Linux/opensuse/distribution/12.1/iso/ on this server.

michalq odpověděl -

Bohuzel mohu potvrdit, ze na mem notebooku (Lenovo ThinkPad T410) se problem s rizenim vykonu opet projevuje v plne sile. Podle toho co hlasi "powertop" ma notebook i v naprostem klidu prikon 24W a vydrz baterii tim padem klesne pod 2hod. Kde jsou ty doby, kdy mi notebook vydrzel na bateriich 4.5hod.

Mohl bych pozadat zdejsi zkusene uzivatele openSUSE resp. celou komunitu o pokus tuto situaci v souvislosti s openSUSE 12.1 nejak zmapovat a pripadne formulovat nejaka doporuceni?

Myslim, ze se jedna o problem, ktery pokud nebude uspokojive vyresen bude pro uzivatele notebooku vaznym duvodem k prehodnoceni pouzivani novych verzi Linuxu.

Budu vdecen za jakekoli relevantni odkazy resp. doporuceni jak tuto situaci alespon castecne resit.

michalq odpověděl -

Boze ... prectete si po sobe co jste napsal!!!

Vase pripodotky maji vice mene nulovou informacni hodnotu a poznamka o baterii uz je jenom potvrzenim tohoto faktu.

Jenom zbytecne zvysujete entropii ve vesmiru.

Atilius odpověděl -

Může mi někdo prosím říct, proč bych měl přejít z 11.3 na 12.1? Je k tomu nějaký rozumný důvod kromě novějších verzí jednotlivých programů?Díky.

Atilius odpověděl -

Aby bylo jasno:), já jsem ten dotaz necílil nijak jako provokaci, ale opravdu spíš, jestli to má smysl z nějakého důvodu nebo ne. Jinak mi na 11.3 nic nechybí :)
Nakonec, na 11.3 jsem taky přecházel z 11.0. Na mě je ten vývojový cyklus moc rychlý :)