Kde všude můžeme nalézt počítač s openSUSE?

openSUSE LogoPo týdnu, kdy jsem byl nemocen a na psaní článků jsem neměl vůbec chuť, mně přišel od kamaráda email s odkazem na video o tvorbě hry L.A. Noire, kterou jsem si v nedávné době zakoupil. Po projetí tohoto videa jsem si na vteřinku všiml, že v levém dolním rohu monitoru na pracovní stanici grafika/animátora není nainstalován rozhodně Windows (bylo tam moc zelené:-)). Jelikož jsem však měl video v nízkém rozlišení, nebyl jsem schopný identifikovat, o jaký systém jde. Proto jsem si dané video pustil v HD rozlišení a video ukázku jsem si zastavil v místech, kde byl monitor nejblíže ke kameře a začal jsem zkoumat, na čem hoši z Rockstaru jedou.

L.A. Noire

Po pár vteřinách jsem měl naprosto jasno! Je to chameleon, takže musí jít o openSUSE nebo SUSE Linux. Musím říci, že jsem tomu chvilku nevěřil a proto jsem pro jistotu začal googlit, abych se ujistil, že se nejednalo o výplod mé bujné fantazie způsobený 39 °C horečkou. Po chvilce hledání jsem našel jeden článek, o kterém jsem následně zjistil, že byl i v news od openSUSE a měl jsem jasno, že vám o této příhodě musím napsat v jednom z mých prvních článku na opensuse.cz

Jinak během nemoci jsem měl i trochu více času na hry a tak jsem se nevěnoval pouze svým konzolám Xbox 360 a Plastation 3, ale také jsem objevil pár nových her, které lze hrát na operačním systému Linux, ale o tom až k závěru týdne, protože se bude určitě jednat o rozsáhlejší článek než je tento.

Autor: VojTEKK

Komentáře