2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele rara
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 26.01.2008 - 08:47
Jak rozchodit tiskárnu Dell 1320c přes USB pod opensuse

Zdravím všechny.

Vygooglil jsem že se tiskárna dá rozběhat jako Xerox DocuPrint C525A, ale všechny návody co jsem našel jsou pro její nastavení jako síťové tiskárny (tiskárna může mít ethernet adaptér, já ho ale nemám a ani nechci), potřeboval bych ale připojení přes USB.

Ovladač pro uvedený xerox jsem stáhl a nainstaloval, nevím ale jak ho mám použít: v yastu ani v seznamu tiskáren v KDE ji nikde nevidím (ani v seznamu tiskáren v nastavení CUPS - "http://localhost/631").

Dík za tipy.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Co třeba

JirkaZ

Obrázek uživatele rara
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 26.01.2008 - 08:47
ale jo, tohle všecno jsem

ale jo, tohle všecno jsem četl, jenže když používám standardní klikací nástroje pro instalaci tiskárny (jak jsem psal prve), tak tam nikde ten driver nevidím, ačkoli jsem přísliúšné RPMko našel a nainstaloval (jak jsem psal prve).
Nevím co mám udělat abych ten driver mohl přiřadit k tiskárně. Jsem úplně tupý uživatel (asi tak na úrovni běžného řidiče - toho taky nezajímá jaký typ řídící jednotky má motor jeho auta ...).
No nic, Linux asi není ten správný systém prp mě.

Díky za reakci.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Asi nečetl...

Opakuju, všechno je maximálně komfortně (tedy i s obrázky/screenshoty) popsáno v tom manuálu obsaženém v archivu toho driveru. Není chyba výrobce tiskárny a dokonce ani autorů linuxové distribuce, že jste si zvolil jakousi svoji cestu a nerespektujete jimi určený postup.

JirkaZ

Obrázek uživatele man_100
Offline
Naposledy viděn: 7 let 9 měsíců zpět
Připojen: 17.12.2008 - 14:10
Linux a tiskárny (GDI, USB a spol.)

Lidi, vy máte nervy! Já když viděl ten dlouhý seznam závislostí, které bych musel doinstalovat k oficiálním ovladačům CANNON, tak raději budu opisovat text z obrazovky ručně...

--
Vyskytnou-li se u Vás po přečtení mého příspěvku nežádoucí příznaky (na př. třes rukou, žaludeční nevolnost, nespavost) ihned opusťte tento web!