2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Zamrznuti notebooku

V posledni dobe (cca 14 dni) mi zacal sam od sebe zamrzat system. Nejedna se o klasicky vytuh, kdy se neda nic delat - v tomhle pripade prestanou reagovat veskere ovladaci prvky, okna i klavesnice. Mys se pohybuje normalne a system de facto bezi, protoze na hodinach v systrayi dal ubiha cas, objevuji se pripadne notifikace a pokud hraje napriklad nejaka hudba, bez problemu to pokracuje. System se da i pres zkratku uspat, ale po probuzeni je vsechno stejne. Jedine co pomuze je natvrdo vypnuti podrzenim tlacitka.

Vytuh prichazi nahodne - nekdy to je ve firefoxu, nekdy v inkscape, nebo i v jinych programech.

/var/log/messages nic zajimaveho nepovida, takze fakt nevim, cim bz to mohlo byt:(

Nejake navrhy/napady/zkusenosti?

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Podobné problémy

vždycky ze všeho nejpravděpodobněji souvisejí s problematickým hardware. Což znamená, že se může jednat o potíže s pamětí, ale taky třeba jen "vaklo" na konektoru myši (už jsem se tu zmiňoval, že právě s tímhle jsem zažil neskutečné věci).

Pod kategorii "problematický hardware" může patřit i třeba ne zcela 100% "linux friendly" HW, který donedávna jakžtakž pracoval a pak jste mu třeba nějakým updatem systému ještě zhoršil podmínky...

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Memtest nemusí podat

relevantní výsledky, už jsem se s tím setkal víckrát a i jsem to tady psal. Memtest OK (samozřejmě i dlouhodobě), přesto Linux kolaboval, po výměně paměti vše v pořádku.

JirkaZ