1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele endeavour
Offline
Naposledy viděn: 16 let 2 měsíce zpět
Připojen: 18.01.2008 - 09:31
Wi-FI

Dobrý den.
Rozhodl sem se připojit k linuxové komunitě a po dlouhém vybírání mezi linuxovými distri sem zvolil SUSE. Mám notebook ASUS A9RP. Musel sem přeinstalovat SUSE s Gnome na SUSE s KDE, protože mi z nějakého důvodu zamrzal celý počítač. K připojení k internetu používám USB adaptér ASUS Wlan167G. Po připojení jej sUSE bez rpoblému rozpozná(což mě velice překvapilo, poněvadž u ostatních distribucí sem jej nedokázal připojit) a najde mi dostupné wi-fi sítě. Nicméně po zadání WEP klíče a odentrování, se připojování dostane k 57% a dál již nepokračuje... Zřejmě to neumí přijmout od DHCP adresu IP? A ještě jedna otázka, chtěl bych si přes disk windows dostat do SUSE pár balíků software(emulátory, hry atd...). Jakou koncovku musí mít, aby byl tento software kompatibilní se sUSE a šel použít čili instalovat? Děkuji

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 hodina zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
Odpovím jen k balíčkům

Linux má jednu drobnou vadu. Samozřejmě vyjímky existují, ale lze říci, že bez internetu je k ničemu. I dkyž si dané balíčky stáhnete, tak musíte zjistit jejich závislosti, proto je lepší nechat tuto práci na správci balíčků, ale chápu, že vám toto nejde (když nejde internet). Koncovka je rpm ale pozor, tyto balíčky musí být suse kompatibilní a to pdole přípony nepoznáte. Proto je stahujte z packmana nebo z jiných suse repozitářů.

K té wi-fi, to je holt evergreen. Mě osobně SUSE wifi také našlo, ale nechodila mi dobře a nakonec jsem je musel nahradit Windowsím ovladačem. Ale to není váš případ. Vám evidentě Wifi chodí dobře. Na toto tudíž nedovedu odpovědět.