2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Kagi
Offline
Naposledy viděn: 16 let 6 měsíců zpět
Připojen: 13.09.2007 - 10:56
Změna prostředí po instalaci systému

Ahoj, nainstaloval jsem si na svůj notebook JAD 1.0 beta2 založený na OpenSuse 10.2. Při instalaci jsem měl k výberu dvě prostředí: Enlightment a KDE. Spíš ze zvědavosti jsem chtěl vyzkoušet Enlightment, ale zjistil jsem, že mi moc nevyhovuje. Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli se dá prostředí dodatečně přeinstalovat, popřípadě jak.
Předem díky.

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Určitě ano, stačí si do

Určitě ano, stačí si do správce balíčků přidat repozitář pro KDE nebo jako zdroj použít instalační médium a nainstalovat patřičné balíčky. Když zvolíte instalaci balíčku "kdebase", všechny potřebné závislosti by se měly automaticky doplnit. Pro plně vybavené prostředí KDE bude zapotřebí ručně doinstalovat další vámi požadované balíčky.

honzaS

Obrázek uživatele Kagi
Offline
Naposledy viděn: 16 let 6 měsíců zpět
Připojen: 13.09.2007 - 10:56
Omlouvám se,

že jsem se tomuto tématu doteď nevěnoval. Potřeboval jsem však vyřešit problém s interneovým připojením a myslel jsem že to stihnu dřív :)
JAD je v podstatě (asi trochu okousané) OpenSuse 10.2 s nízkolatenčním kernelem a s balíkem programů pro práci se zvukem, takže se mi podle výše uvedených příspěvků bez problému podařilo přejít na KDE. Jenom ještě menší otázka na závěr. Předpokládám, že pokud bych chtěl odinstalovat Enlightment, tak stačí když provedu opačný postup a odinstaluji dané balíky...?