2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Ikony na ploche

Zdravim.
Som v Linuxe zaciatocnik (pouzivam len KDE), a zrejme preto si neviem rady. Stala sa mi taka vec, ze po jednom restarte mi zacalo hlasit, ze nenajdeny mime typ application/octet-stream. Tak som cez Ovladacie centrum -> Komponenty KDE -> Asociacie suborov pridal do vetvy Application typ octet-stream (ako meno typu suboru som dal *.*, *.exe, *.bin) a nepriradil som ziadnu aplikaciu. Netusim, co tam bolo predtym, toto som nasiel na nejakej stranke, ze tieto pripony zvyknu mat nastavene to octet-stream.
Sice pri dalsom restarte uz neupozornuje, ze nieco nenaslo, ale vsetky ikonkove odkazy na ploche zacalo zobrazovat ako subory (teda aj s nazvom pripony .desktop) a pri poklikani sa ma pyta, akou aplikaciou ich chcem otvorit.

Nevie niekto, co s tym - ako to nastavit naspat, ako to bolo predtym?

Obrázek uživatele karschm
Offline
Naposledy viděn: 14 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.09.2007 - 14:17
Obracim se na Tebe s jinou

Obracim se na Tebe s jinou otazkou, tykajici se ikonek na plose (KDE). Kdyz si zkompiluji nejaky program ze zdrojaku, chci mu potom priradit nejakou vlastni ikonku.
Natahnu si ted na plochu symbol z .bin /bud ten spousteci anebo shell, kliknu na vlastnosti a pak na nastaveni a pridam vlastni obrazek (bud .png nebo .xpm. Nova ikonka se na plose objevi, to je ok. Ale tim obrazkem zaroven prepisu vsechny stejne soubory v celem korenovem adresari. Co delam spatne? Nebo existuje jiny zpusob, jak si vlastni ikonku vytvorit?

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Já vůbec nerozumím

větě "Ale tim obrazkem zaroven prepisu vsechny stejne soubory v celem korenovem adresari."

Ikonou může být - jak správně píšete - jakýkoliv obrázek *.png nebo *.xpm. Jeho umístění je vcelku libovolné - já osobně bych dal přednost tomu, aby byl ve skrytém (/home/user/.neco) podadresáři daného programu. Je to logické a k tomuto adresáři máte coby user přístupová práva.

Pokud máte zástupce dané aplikace na ploše (odkaz na ni), tak pravým myšítkem přes "Vlastnosti" můžete ikonu libovolně měnit. Jednoduše si tam nalistujete Váš obrázek, prostě ho odklepnete a je vymalováno. Podoba s Windows je čistě náhodná ;-)

Nechápu, co se kde přepisuje... Volíte si předpokládám unikátní názvy souborů? Na to ale nemusíte mít Linux, to platí úplně všude...

JirkaZ

Obrázek uživatele karschm
Offline
Naposledy viděn: 14 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.09.2007 - 14:17
Dekuji za odpoved. Tim

Dekuji za odpoved. Tim prepsanim myslim to, ze jakmile dam zastupci te aplikace na plose novy obrazek - napriklad shellscript, tak veskere ikony shellscriptu v /usr/bin atd. se mi nadale zobrazuji jako ten novy obrazek na plose. Zmenim.li znovu obrazek na plose, zmeni se adekvatne zase ty soubory v korenovem adresari.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Zřejmě děláte někde

chybu - odkazujete se na soubory se stejným názvem (i když je to divné), špatně vytváříte zástupce - nevím...

Zkuste si vytvořit úplně nový odkaz (zástupce) na ploše pravým myšítkem (ne tedy přetažením) a na kartě Aplikace pak nalistujte ten soubor, který se má spustit. Ikonu přiřaďte viz výše.

JirkaZ