2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
OCR text

Dobrý den
Může mi někdo říct jestli exsistuje soft na skenování textů?

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Opět typicky špatně

položená a zformulovaná otázka. Nebudu rozvádět proč, už se tady o tom napsalo dost. Nicméně si zkuste vyhledat informace o programu Kooka, třeba vyhoví.

Ještě dotaz: zkusil jste do Google zadat slova

OCR Linux

(vylezou tuny řešení), nebo raději rovnou spoléháte, že to někdo udělá za Vás? Pokud platí druhá varianta, ptám se proč?

JirkaZ

Obrázek uživatele esotery
Offline
Naposledy viděn: 16 let 7 měsíců zpět
Připojen: 23.06.2007 - 17:30
Dobrý den

Nestačilo by odpovědět pouze : Kooka ?

____________________________________________________________
Bez těch těch zbytečných řečí okolo? Proč je většina uživatelů linuxu zapšklá a protivná?Musíte si uvědomit že každý se nenarodil s vědomostmi všehomíra jako vy.
Dokud bude v komunitě (která má pomáhat a ne shazovat) dost lidí jako vy, tak
se ta která distribuce nebo Linux obecně nevyrovná MAC OS popřípadě MS Windows.
Tím nemyslím že by se nevyrovnal schopnostmi...nevyrovná se oblíbeností obyčejných uživatelů.Není to nic osobního proti vám, jen se mi nelíbí takovéto shazování lidí.
Zkušenější uživatelé by bu měli pomáhat (pokud mají čas a chuť) nebo se radši zdržet komentáře.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Patrně si pletete

pojmy s dojmy. Co vás vede k přesvědčení, že by měl někdo tzv. pomáhat (zde totiž rozuměj nikoliv pomáhat např. starým, nemocným a jinak postiženým, jak je to přirozené, ale dělat základní úkony za jiné "nepostižené" a ještě zdarma)? Jste vůbec normální? Jakým právem toto vyžadujete???

Základní činnosti a z nich vyplývající výsledky jsou "vědomosti všehomíra"?

Mně se zase nelíbí....ne nelíbí, to je slabé slovo....nesnáším jakoukoliv lenost, neschopnost, levičáctví a všechny podobné (většinou vzájemně propojené) úchylky.

Závěrem - protože fakt odmítám jakkoliv diskutovat o těchto elementárních záležitostech - čtěte tady.

JirkaZ

Obrázek uživatele jiri.vetvicka
Offline
Naposledy viděn: 5 let 10 měsíců zpět
Připojen: 21.03.2005 - 15:38
Re: tucne

Nekdo zapomel ukoncit tag strong ;)

Close the world, open the next.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ten někdo

jsem v zápalu boje mohl být já...omlouvám se. Přesto si myslím, že by se taková věc neměla promítat do dalších příspěvků...

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Odpovím k věci,

abych byl konkrétní: tazatel v subjectu použil slovo "OCR" a jde mu o Linux, takže skutečně už zbýval jen ten vyhledávač. Takže kdyby napsal (v duchu onoho "návodu") něco jako "narazil jsem na x-y-z - co si o tom myslíte" apod., nebylo by co řešit.

"Návod" na ptaní se je sice zaměřen na (resp. psán) hackery, ale platí zcela obecně a nejen v počítačové branži - tedy za předpokladu, že se nepohybujeme v pomocné škole nebo v blázinci. Jsem rád, že souhlasíte s mým přístupem (i když na tom to jistě nestojí); co se týče jeho intenzity, tak je rozdíl zřejmě způsoben mým postavením (jsem živnostník zvyklý starat se sám o sebe), věkem (ten raději nebudu rozvádět...) a s tím souvisejícími letitými zkušenostmi. Nakonec právě Vaše příspěvky byly často ještě mnohem ostřejší a vždy mě potěšily - coby realistický přístup a protiváha dnes vnucovaných, nicméně sebevražedných "politicky korektních" přístupů...

A že líných lidí je většina a nic s tím nenadělám? Máte pravdu v tom, že to nejspíš definitivně nezměním, ale alespoň je můžu na každém kroku dusit...nic jiného nezasluhují.

K té levici a pravici: vždy byla, je a bude - jen se možná malinko s časem mění rozlišovací znaky. Podstata ale zůstává...

Ad "pomáhání": myslím, že vše již bylo řečeno (zejména v tom "návodu"). Pomoc ve vztahu k normálně schopným (rozuměj nepostiženým a jinak objektivně neomezeným) lidem je určitá (omezená) podpora vlastní snahy, ne práce za druhé. Naprosto odmítám pomáhat jakémukoliv lenochovi, ať je sebevíc slušný...

JirkaZ

Obrázek uživatele esotery
Offline
Naposledy viděn: 16 let 7 měsíců zpět
Připojen: 23.06.2007 - 17:30
elementární?

Jsem normální..a jak se zdá..tak mám méně komplexů než-li vy. Nevyžaduju nic. Jen říkám..že kdo chce pomáhat, pomůže a kdo chce mít blbé kecy o tom jaký je ten a ten tupý že neumí použít google tak ať si je strčí za klobouk...

Říkate neschopnost..dobře..vžijme se oba do situace kdy já vytovřím software, vysoce komplexní a komplikovaný už jenom jeho zprovoznění bude vyžadovat určitou námahu a ne zrovna elementární znalosti PC, navíc jej nebude možno nainstalovat na každý HW, a na ten co půjde, bude problémový. (Z toho vyplývá nemalé množství možných vzniklých chyb a ještě více jejich řešení) po zprovoznění nebudute znát i ty nejelementárnější příkazy...user guide rozprostřu do milionu na sobě nezávislých a nesouvisejích threadu. Tak..a teď chci vidět jak si s tím mým softem poradíte. Neporadíte...
___mimochodem, tohle byla analogie toho, když průmerný uživatel PC (s OS windows) přechází na Linux___
co tedy uděláte? budete se přehrabovat v těch mnoha útržcích uživ. příručky? myslím že i vy byste zlenivěl...pokud se řadíte mezi obyčejné lidi...a radši se poradíte s někým který už má s tímto softem zkušenosti

Závěrem : myslím že bychom spolu mohli diskutovat dny...měsíce..roky a nedobrali se zdárného konce, ještě jednou opakuji..nevyžaduji a ani sem to nikdy nepsal že by lidé měli pomáhat druhým zdarma a že je to jejich povinost, napsal jsem že lidé co budou chtít poradit, poradí.

Obrázek uživatele Pavel Dvořák
Offline
Naposledy viděn: 14 let 11 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2007 - 11:26
Pomáhat nebo ne?

Vážení, se zájmem jsem si prošel tuhle diskusi - či spíše menší šarvátku. Když pročítám příspěvky a dotazy, opravdu někdy narazím na něco, k čemu je těžko něco dodat (např. ve smyslu ... co mám dělat, když se chci dívat na fotbal...). Ale rozčilovat se nad dotazem po prográmku na OCR, to mi připadlo divné. Je mi jasné, že tazatele zajímalo, zda ví někdo o něčem, co funguje - zkoušet všechno, co na netu najdete, je trochu mimo normální člověčí síly. Je mi líto, že sám pro OCR a Linux nic odzkoušeného nemám, (ve Win XP mi hezky chodí soft, dodaný s tiskárnou Lexmark X1170, která je jinak v Linuxu pro zlost, ta mi dala, než jsem ji s pomocí tohoto fóra rozchodil).
Přítelé - pomáhejme si radou, i když si budeme myslet, že tazatel právě opustil jesle. Někdy narazíte na problém, jehož řešení je triviální, a vy si ne a ne vzpomenout, ve kterém manuálu to je - což je i můj případ, omluvou mi budiž blížící se 64. A instalace různých verzí Linuxu na spoustu nejroztodivnějších mašin, takže se mi to někdy všechno plete.