2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
jak pripojit SUSE 9 k internetu? prosim poradte, nebo uz me opravdu 'odvezou...'

Lidi prosim poradte,
mam problem pripojit se k internet providerovi. Jsem ochotnej udelat clean install se vsemi defaultnimi hodnotami. Jak jednoduse nakonfigurovat Yast (a kde DNS) abych se pripojil?
Od internetoveho poskytovatele mam modem s USB konektorem. To si myslim, ze je problem. Myslim, ze Linux hleda eth0/1 by default. mam USB nejak (jak?)pridat do network devices? (Kde?)
Prosim poradte jak to udelat krok za krokem... ja uz vazne nemuzu ... (na druhy partition na stejnym stroji mam Win a ten maka bez problemu)
Linux je super az na tohle...
DIIIIKY MOOOCCC Tom

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
To, že USB modemy

"nebrat", se opakuje snad donekonečna na všech alespoň trochu odborných serverech a jinde. Síť je odjakživa ethernet, USB síťování vymyslel magor, co produkuje "mrkwonly hračky" pro BFU.

JirkaZ

Obrázek uživatele Pavel Dvořák
Offline
Naposledy viděn: 14 let 11 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2007 - 11:26
Modem USB a eth

Existuje taková malinká věcička od SMC Networks (č. 201930), což je převodník USB na ethernet (10/100), mám to ke klávesám Yamaha PSR3000, aby se dalo stahovat z internetu, jestli to chodí s modemem, to nevím. Když to píchnu na USB port PC a připojím eth kabel, hned se to chce přihlásit. Firma dělá těch adaptérů víc, s nabídkami krabičku už nemám.

Obrázek uživatele vladano
Offline
Naposledy viděn: 7 let 4 měsíce zpět
Připojen: 08.02.2007 - 02:04
Lepsi by asi bylo

poridit si modem s moznosti pripojeni do sitove karty.. JE to investice, ale funguje spolehlive bez vzteku.. Taky jsem to tak poresil a jsem spokojenej..

Let's talk about s.x - Suse linuX ;o)